Samenwonen

Samen slim de
toekomst in met een
samenlevings­contract

Samen verder gaan is een belangrijke beslissing. Daar horen goede afspraken bij. Een samenlevingscontract geeft zekerheid voor nu én voor wanneer het anders loopt.

samenwonen

Voor al jullie vragen hierover zijn jullie welkom op ons kantoor. Als het gaat om meer persoonlijke onderwerpen, is vaak eerst een bespreking op kantoor verstandig. In die bespreking moet duidelijk worden wat jullie precies wensen. Ieders persoonlijke omstandigheden zijn vaak net even anders. Tijdens het gesprek kan de klant de notaris opdracht geven een ontwerp van de akte te maken. Als het nodig is, kan natuurlijk ook nog een tweede gesprek volgen.

 

Samenwonen kan natuurlijk best zonder contract. Maar er zijn genoeg redenen waarvoor een contract best handig is of zelfs noodzakelijk. Zeker als je het samenlevingscontract ziet als alternatief voor trouwen. Dan moeten de zaken immers wel echt goed geregeld zijn. In een samenlevingscontract benoemt men vaak de partner tot begunstigde van het nabestaandenpensioen. Zonder deze benoeming keert het pensioenfonds aan de partner niks uit. Elkaar tot erfgenaam benoemen kan niet in een samenlevingscontract, maar er kan wel worden bepaald dat de zaken die gemeenschappelijk eigendom zijn na het overlijden van de partner worden; dit wordt een toedelings- of verblijvingsbeding genoemd. Zeker bij het samen kopen van een huis is een samenlevingscontract dus belangrijk.

Onze notarieel specialisten in samenlevings­contracten

Ik heb deze notaris voor mijn huis en samenlevingscontract gebruikt. In beide gevallen goede communicatie en juiste duidelijke vragen stellen. Verder heel prettig in het contact zowel in het voor en natraject als tijdens het tekenen.

Lotte