Duidelijke
taal is voor ons
heel normaal

VG  111905661017

Over ons

Ons kantoor heeft 4 notarissen: Nick van Buitenen, Ellen van Leusden, Ivo van der Zijl en Joost van der Meer. Het hele team bestaat uit zo’n 45 mensen, waaronder 15 juristen. Samen zijn wij een sterk team dat enthousiast is over ons soort notariaat.

Door de grootte van het kantoor en de kwaliteit van onze medewerkers kunnen wij vakwerk op maat leveren: of het nu gaat om een testament of om hoogwaardige estateplanning, om de overdracht van je woning of een nieuwbouwproject, om een stichting of de herstructurering van je BV’s: wij regelen het graag voor je!

VG  111905661042

Bereikbaar

Ons kantoor ligt midden in de stad, maar is toch voor iedereen goed bereikbaar. Veel klanten komen per fiets of lopend naar kantoor. Er is een goede busverbinding, maar ook de auto is welkom. Het kantoor heeft een eigen parkeerterrein, dat via de Gruttersdijk 25 te bereiken is. Als je aanbelt, gaat de poort voor je open en parkeer je op ons terrein aan de achterzijde van het kantoor!

 

Duidelijke taal

Al jaren onderscheidt ons kantoor zich door het gebruik van eigentijdse taal in akten, toelichtingen en brieven. Natuurlijk is ons streven om de inhoud van de akte toegankelijk te maken. Dus gebruiken wij geen zinsconstructies van honderd jaar geleden. Maar de oprukkende digitalisering heeft dat streven wel onder druk gezet.

Via juridische dienstverleners zijn wij aangesloten bij diverse ‘modellenbanken’, die dagelijks worden onderhouden en dus zorgen voor akten die aansluiten bij de actuele regelgeving en rechtspraak. Die modellen bevatten ook teksten die kunnen zorgen voor soms grote fiscale voordelen. Dat zorgt voor een dilemma: gaan we voor een leesbare akte of liever voor een akte met financiële voordelen voor onze klanten? Wat voor akte het ook betreft, de belangen zijn vaak groot. Daarom bespreken onze juristen graag met je wat voor soort akte het best bij jou past.

Ondertussen doen we ook op andere manieren ons best de akte begrijpelijk te maken. Bijvoorbeeld door de opmaak van de akte en door een heldere toelichting. Niet alleen als begeleiding bij het concept, maar ook door in Jip-en-Janneke-taal de akte met je door te nemen -- zo ontstaat toch “duidelijk” maatwerk.

 

Eigen stijl

Ons kantoor heeft een geheel eigen stijl in het notariaat ontwikkeld. Toen Mathieu van Grafhorst begon, had zijn kantoor hetzelfde imago als alle andere notariskantoren: stoffig, grijs en ouderwets. Ook Van Grafhorst had eerst een formele uitstraling en hanteerde de modelteksten van zijn voorgangers. Halverwege de jaren tachtig ging hij zich onderscheiden door zijn leesbare akten, de informele aanpak en de eigentijdse benadering van de klant. Nog steeds zijn dit de belangrijkste kenmerken van ons kantoor!

 

Betrokken

Van Grafhorst Notarissen staat midden in de maatschappij. Wij willen betrokken zijn bij onze omgeving. Zo zijn wij Vriend van Het Utrechts Landschap, dat zich bezighoudt met behoud en uitbreiding van de natuur in de provincie. Ook steunen wij de Utrechtse cultuur door sponsoring van het jaarlijkse Film Festival. Nog dichter bij huis is het Midzomergrachtfestival, dat al meerdere keren op onze steun kon rekenen. Ook is ons kantoor vriend van het Utrechts String Quartet, van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht (IKFU) en van Museum Speelklok.

Media

Het kevertje in ons logo

is net als de notaris een schrijver: 
het schrijft kringen op het water.

 

Notarissen tekenen

de wensen van mensen:
de grote momenten

in jouw leven.


Deze bijzondere watertor of draaikever wordt ook wel schrijvertje genoemd (Gyrinus Natator).
Door Guido Gezelle is hij in een gedicht beschreven als het ‘krinklende, winklende waterding, een schrijverke’.
In de ondertitel wordt verwezen naar een ‘zwemmende ronddraaier’.

Het schrijvertje is snel en beweeglijk:
het kan tegelijk zien wat er onder
en wat er boven het water gebeurt.
Het kan vliegen en heel goed zwemmen,
maar het liefst schrijft het draaiende,
lus-achtige zigzagbewegingen op het water.
Dit verklaart de cirkels in ons logo.

Ook hier en nu vangen notarissen in woorden wat mensen willen: en wat wij schrijven blijft.


Nog meer lezen over het verhaal achter de kever? Sluit