IT-notaris

IT-notaris nodig?

Je ontwikkelt software en biedt ondersteunende diensten. Je wilt je kroonjuwelen goed beschermen en verstrekt alleen een gebruikslicentie aan jouw klanten. Toch zijn er steeds meer klanten die meer zekerheid wensen dan alleen een gebruikslicentie.

 

Steeds meer worden je klanten zich bewust van het feit dat zij voor hun bedrijfsvoering afhankelijk zijn van de bedrijfskritische software die jij levert. Toch wil je niet zomaar de broncode van je software beschikbaar stellen. Daar heb jij tenslotte in geïnvesteerd.

 

iStock 111889871659

Als gekwalificeerde IT-notaris kunnen wij je hierbij ondersteunen. Wij kunnen je organisatie een hoogwaardige kwalitatieve continuïteitsregeling (escrow) bieden, die niet alleen de belangen van de softwaregebruikers, maar ook de intellectuele eigendomsrechten van je organisatie optimaal beschermt.

 

Als IT-notaris werken wij daarvoor samen met de Software Borg Stichting, die zowel IT-juridische als IT-technische kennis en ervaring in huis heeft.

 

Het notariaat speelt een eigen, specifieke rol in de wereld van de informatietechnologie. De speciale positie van de notaris en zijn onafhankelijke en onpartijdige rol in ons rechtsbestel bieden de benodigde zekerheden.

 

Om onze professionaliteit als IT-notaris te kunnen garanderen zijn wij lid van de Vereniging IT-notaris. Daar vind je meer informatie over de IT-gerelateerde diensten die wij kunnen verlenen.

 

Neem voor een vrijblijvende bespreking over dit onderwerp gerust contact op met onze specialist op dit gebied, notaris Ivo van der Zijl.

Onze IT-notaris