Nick van Buitenen

211130 Nick van Buitenen 111889927815

Nick werd op zijn 30ste al benoemd tot notaris en was toen zelfs even de jongste van Nederland. Hij is nu de oudste notaris van het kantoor, maar voelt zich vaak nog wel de jongste ...

Hij is al vanaf zijn studie in 1988 werkzaam bij Van Grafhorst, destijds nog het eenmanskantoor van Willem Mathieu van Grafhorst. Hij raakte daar geïnspireerd door het moderne ondernemerschap van zijn leermeester en besloot al snel hem te willen opvolgen. Nick geeft leiding aan de vele specialisten op kantoor, maar voelt zichzelf meer een allrounder.

Mijn ambitie is de klanten in duidelijke taal de weg te wijzen en voor hen betaalbare en praktische oplossingen te bedenken voor al hun juridische kwesties. Elke dag in het nieuwe koperen pand geniet ik van onze mooie werkomgeving ...

Andere functies

2017-2020: bestuursvoorzitter Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)

 

Boekenkast
Op de buitenmuur van ons kantoor is een fraai stukje Street Art te zien: een geschilderde boekenkast van Jan Is De Man. Ieder van de medewerkers van Van Grafhorst koos een boek uit om te laten schilderen!

 

Nick's keuze:
"Voor onze boekenkast koos ik Het Bureau van J.J. Voskuil, dat zeven delen beslaat met liefst 5.500 bladzijden. Ik las de eerste drie delen in 1997 in één ruk uit, daarna was het telkens wachten op de uitgave van een volgend deel. Wat heerlijk die beschrijving van het leven op een bureau, de botsende karakters en ambities, de onderhuidse spanningen in het leven van mensen. Dat het ook echt (ongeveer) zo heeft plaatsgevonden op het Meertens-instituut aan de Keizersgracht, maakt het boek extra spannend. Nog steeds hebben wij het thuis vaak over Maarten en Nicolien!"