Laurie Wichmann

Laurie 111827051706

Laurie werkt sinds december 2008 bij Van Grafhorst Notarissen. Eerst als receptioniste en werkstudent, en sinds mei 2010 als kandidaat-notaris op de afdeling onroerend goed.

Na een korte tussenstop op de afdeling familierecht en een uitstapje naar de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), waar zij als jurist onder andere advies geeft aan NVM-makelaars en meewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe voorwaarden en modelcontracten, komt Laurie in de zomer van 2015 terug bij de Van Grafhorst-familie. Op haar oude (en favoriete) stek: onroerend goed!

Op die afdeling begeleidt Laurie als kandidaat-notaris – voornamelijk – particuliere transacties.

 

Boekenkast

Van Grafhorst Notarissen heeft sinds de zomer van 2019 een mooi stukje Street Art op de buitenmuur: een geschilderde boekenkast van Jan Is De Man. Medewerkers van Van Grafhorst hebben hiervoor een boek uitgekozen om te laten schilderen!

 

Laurie's keuze:

“Voor onze boekenkast koos ik Mijn Woestijn, van de schrijfster Waris Dirie. Zij werd geboren in een nomadenfamilie in Somalië, waar zij op vijfjarige leeftijd slachtoffer werd van vrouwenbesnijdenis en op haar dertiende werd uitgehuwelijkt aan een veel oudere man. Zij is gevlucht, kwam in Londen terecht en is nu schrijfster, actrice, fotomodel en voorvechter van vrouwenrechten. Dit boek is haar levensverhaal. Het is het eerste boek dat ik zelf las dat écht indruk op mij maakte, als 12-jarig meisje. Het heeft me destijds zo aangegrepen dat ik daarna even een tijd niet meer wilde lezen. Maar juist dit boek zorgde er uiteindelijk voor dat ik nooit meer met lezen ben gestopt."