Ellen van Leusden

ellen van leusden 111906960450

Ellen werkt sinds 1998 op ons kantoor en is op 1 januari 2008 tot notaris benoemd. Vers van de universiteit werkte zij als kandidaat-notaris uitsluitend op ons kantoor en heeft ervaring opgedaan op alle rechtsgebieden. 

 

Ellen studeerde cum laude af aan de Universiteit van Utrecht, studeerde vervolgens rechten aan Cambridge University in het Verenigd Koninkrijk en sloot ook de notariële beroepsopleiding daarna cum laude af.

 

Gedurende de jaren heeft Ellen zich gespecialiseerd in het familierecht en vormt samen met Gerty van Duynhoven de estateplanningspraktijk - het (fiscaal)plannen van vermogen via bijvoorbeeld testamenten of huwelijkse voorwaarden - van ons kantoor. 

 

“Ik krijg energie van het helpen van mensen bij de juridische vraagstukken op de kruispunten in hun leven. Ik vind het een eer dat mensen mij op deze manier toelaten in hun persoonlijke situatie. Als notaris ben ik meer dan een producent van akten en ik hecht enorm veel waarde aan de uit mijn werk voortkomende relaties. Drijvende kracht in mijn werk is de uitdaging om complexe juridische vraagstukken transparant en in duidelijke taal aan mijn cliënten te presenteren.

Daarnaast ben ik trots op het team van enthousiaste mensen, waar we leiding aan geven. Het is een bijzondere en gezellige club van professionele, hardwerkende mensen.”

 

Boekenkast

Van Grafhorst Notarissen heeft sinds de zomer van 2019 een mooi stukje Street Art op de buitenmuur: een geschilderde boekenkast van Jan Is De Man. Medewerkers van Van Grafhorst hebben hiervoor een boek uitgekozen om te laten schilderen!

 

Ellen's keuze:

"Voor onze boekenkast koos ik Mandela, The authorised portrait: Ik kocht dit boek in 2007 op het vliegveld van Kaapstad na een rondreis door Zuid-Afrika. Ik was daar volledig in de ban geraakt van Mandela.

Wij hadden in Kaapstad op straat tussen de dansende menigte, blank én zwart, net de inhuldiging meegemaakt van de Springbokken die voor de tweede keer wereldkampioen werden. Wie kent de historische beelden van Mandela op het rugbyveld bij het eerste wereldkampioenschap in 1995 niet?

Als ik het boek doorblader, krijg ik altijd kippenvel. Een indrukwekkend levenspad van een strijdbaar maar bescheiden en verstandig persoon. Deze meneer verdient wat mij betreft een prominente plek in onze boekenkast."