Jasper Nobel

Jasper 111827051529

Jasper heeft gestudeerd in Utrecht en werkte daarna onder meer als kandidaat-notaris bij Loyens &Loeff en Everest Notariaat. Hij werkte ook enkele jaren als juridisch adviseur van het Openbaar Ministerie maar keerde toch weer enthousiast terug naar het notariaat.

 

In 2022 maakte Jasper de overstap naar Van Grafhorst notarissen, waar hij in 2024 partner werd.

Hij is gespecialiseerd in het familierecht. Voor een passend testament of hulp in de afwikkeling van een erfenis kunt u bij hem terecht. Hij wordt ook regelmatig benoemd door de rechter om een nalatenschap af te wikkelen als executeur of vereffenaar.

 

Het maakt niet uit of de belangen groot zijn of bescheiden, Jasper helpt graag bij het regelen van je zaken. Zoek je als executeur of erfgenaam steun bij het afwikkelen van een nalatenschap? Jasper denkt graag mee over een praktische oplossing.

 

Boekenkast

Van Grafhorst Notarissen heeft sinds de zomer van 2019 een mooi stukje Street Art op de buitenmuur: een geschilderde boekenkast van Jan Is de Man. Medewerkers van Van Grafhorst hebben hiervoor een boek uitgekozen om te laten schilderen!

 

Welk boek zou Jasper hebben gekozen?

De Eeuwigheid Verzameld van Eva Rovers. Het boek gaat over Helene Kröller-Müller. Rond 1900 was ze een van de rijkste vrouwen van Nederland. Samen met haar man Anton Kröller kocht ze vol overgave schilderijen van Van Gogh, Picasso en Mondriaan, maar ze deinsde er ook niet voor terug om tijdens de Eerste Wereldoorlog als verpleegster in een veldhospitaal te werken. Haar levensdoel was het bouwen van een museum voor haar unieke collectie en dit te schenken aan het Nederlandse volk. Als de eerste fundamenten zijn gelegd, slaat het noodlot toe. Het is aan haar vastberadenheid te danken dat in 1938 het Kröller-Müller Museum alsnog kon worden geopend. Maar de prijs die ze daarvoor betaalde, was hoog.

 

Een prachtig, spannend en leesbaar boek over een familie die met giften en kunst- en vliegwerk de basis legde voor een bijzonder museum en de groei van de populariteit van het werk van Vincent van Gogh. In 2012 hield ik in het Scheepvaartmuseum samen met Eva Rovers een lezing over deze bijzondere geschiedenis.

 

Jasper Nobel geeft regelmatig een lezing over het nut van het maken van een (levens)testament. Een overzicht met tips over dit onderwerp treft u hieronder aan. 

Tips voor uw (levens)testament